Miten tehdään kotitekoinen tarhana keitto?
Ainekset
1 kg tomaatti
1 kg punainen paprika
1 kg sipuli
Puoli kiloa kikherne
1 kg jogurttia
3 rkl suolaa
Puoli nippu persilja
1 nippu minttu
5 kg vehnäjauhoja (noin)
- Leikka palasiksi tomaatit, sipulit, paprikat, persilja ja minttu.
- Lisää 1 litra vettä ja keitä niin kauan että sekoitus on kypsää.
- Lisää sitten keitetyt kikherneet ja sekoita sauvasekoittimella. Laita suodattimen läpi.
- Lisää jogurtti ja suola seokseen ja sekoita.
- Lisää hitaasti annostellen jauhoja. Tee kiinteä taikina, laita lasiseen tai teräsastiaan ja peitä kannella. Odotellaan 6-7 päivää. Sekoitetaan taikinaa aamuisin ja iltaisin joka päivää. Mitä enemmän odotellaan sitä happamammaksi se muuttuu. Eli 3-4 päiväkin riittää.
- Jos taikina muuttuu liian löysäksi niin voit lisätä jauhoja.
- Kun aika on kulunut, nostele lusikalla taikinaa leivinpaperille päälle ja levitä kasat ohueksi.
Taikina leipäsiä kuivataan huoneenlämmössä ja käännellään ja murskataan kuivumisen edistämiseksi. Murska jauhetaan koneella tai suurireikäisen siivilän lävitse.
Laita jauhe laajalle alustalle vielä kuivumaan. Sekoita välillä että jauhe kuivuu kunnolla. Tarhana on valmis.
Tarhana jauhetta voi ostaa kaupoista.
Käännös: Ali & Helena Ergene
https://youtu.be/03bAJzE2DLQ
Erikoinen keitto joulupöytään.
Lähde: nefisyemektarifleri.com